Kako izgleda
Aikido trening?

Razvija sve nivoe ličnosti

Ključna razlika između Aikido treninga i drugih borilačkih veština je način na koji razvija sva tri glavna aspekta čovekove ličnosti:

1

Otvara nove perspektive

Ne idemo silom na silu: probleme rešavamo na pametan način. Kretanjem se uklapamo u napad tako da nanesemo najmanje bola napadaču, ali uspešno sebe branimo. Bez snage. Razmišljanjem na ovaj način tokom treninga otvaramo novu perspektivu za rešavanje problema ne samo u sali, već i školi, kući, kancelariji, pa i na ulici.

2

Jača telo i ubrzava reflekse

Tokom treninga uvežbavamo kretanja, padove, tehnike kontrole i tehnike bacanja. Aktiviramo svaki mišić u telu. Međutim, usled prirode veštine do povreda je gotovo nemoguće doći. Koristimo čitavo telo, aktiviramo i jačamo čak i mišiće koji su retko korišćeni, i ubrzavamo reflekse prilikom vežbanja samoodbrane.

3

Uči dobar duh i moral

Cilj Aikida nije da nauči kako da se tučemo. Cilj Aikida je da nas nauči da nikada ne treba da stupimo u konflikt, ali ukoliko se to ikada desi, bićemo spremni. Aikido nas uči da smo jedno sa prirodom. Živimo i rastemo u miru i slozi i poštujemo svakoga. To je put harmonije i ljubavi.

Tok treninga

1

2

3

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec et pulvinar erat.

This is the top text.

Ne samo duh, već i samoodbrana

Aikido nas uči ispravne moralne vrednosti, ali nam daje i upotrebljiva sredstva za slučaj da upadnemo u situaciju u kojoj moramo primeniti silu. Aikido koristi jedinstveni sistem kretanja i poluga koji može primeniti bilo ko, na bilo kome – nezavisno od jačine, visine ili starosti. Mi smo Aikidisti, i možemo se odbraniti od svakog napada – čak i od više napadača:

Osmeh, pre svega

U Aikidu nema takmičenja ili nagrada. Nema konflikta oko pitanja “ko je bolji”. Niko nije gubitnik. Svi učimo sa ciljem se usaršimo, i zato uvek treniramo relaksirani i nasmejani! Drugari smo pre treninga, na treningu i posle treninga. Opušteno vežbamo u prijateljskoj atmosferi uz osmeh i neizostavnu šalu u kojoj svi uživaju!

Borilačka veština bez premca

Prilagođava se vežbaču

Svako adaptira način i intenzitet vežbanja shodno svom uzrastu i građi te ne postoje ograničenja ko može trenirati

Aktivira celo telo

Aikido se smatra jednim od najboljih sportova za rast i razvoj čitavog tela jer aktivira sve mišićne grupe

Posetite besplatan probni trening.

Otključajte pun potencijal Vaše ličnosti. Posetite besplatni probni trening bez obaveze da se učlanite.

Kliknite da pogledate termine treninga: