Kako izgleda
Aikido trening?

Razvija sve nivoe ličnosti

Ključna razlika između Aikido treninga i drugih borilačkih veština je način na koji razvija sva tri glavna aspekta čovekove ličnosti:

1

Otvara nove perspektive

Ne idemo silom na silu: probleme rešavamo na pametan način. Kretanjem se uklapamo u napad tako da nanesemo najmanje bola napadaču, ali uspešno sebe branimo. Bez snage. Razmišljanjem na ovaj način tokom treninga otvaramo novu perspektivu za rešavanje problema ne samo u sali, već i školi, kući, kancelariji, pa i na ulici.

2

Jača telo i ubrzava reflekse

Tokom treninga uvežbavamo kretanja, padove, tehnike kontrole i tehnike bacanja. Aktiviramo svaki mišić u telu. Međutim, usled prirode veštine do povreda je gotovo nemoguće doći. Koristimo čitavo telo, aktiviramo i jačamo čak i mišiće koji su retko korišćeni, i ubrzavamo reflekse prilikom vežbanja samoodbrane.

3

Uči dobar duh i moral

Cilj Aikida nije da nauči kako da se tučemo. Cilj Aikida je da nas nauči da nikada ne treba da stupimo u konflikt, ali ukoliko se to ikada desi, bićemo spremni. Aikido nas uči da smo jedno sa prirodom. Živimo i rastemo u miru i slozi i poštujemo svakoga. To je put harmonije i ljubavi.

Tok treninga

1

2

3

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec et pulvinar erat.

This is the top text.

Ne samo duh, već i samoodbrana

Aikido nas uči ispravne moralne vrednosti, ali nam daje i upotrebljiva sredstva za slučaj da upadnemo u situaciju u kojoj moramo primeniti silu. Aikido koristi jedinstveni sistem kretanja i poluga koji može primeniti bilo ko, na bilo kome – nezavisno od jačine, visine ili starosti. Mi smo Aikidisti, i možemo se odbraniti od svakog napada – čak i od više napadača:

Osmeh, pre svega

U Aikidu nema takmičenja ili nagrada. Nema konflikta oko pitanja “ko je bolji”. Niko nije gubitnik. Svi učimo sa ciljem se usaršimo, i zato uvek treniramo relaksirani i nasmejani! Drugari smo pre treninga, na treningu i posle treninga. Opušteno vežbamo u prijateljskoj atmosferi uz osmeh i neizostavnu šalu u kojoj svi uživaju!

Borilačka veština bez premca

Prilagođava se vežbaču

Svako adaptira način i intenzitet vežbanja shodno svom uzrastu i građi te ne postoje ograničenja ko može trenirati

Preporučen od eksperata

Aikido se smatra jednim od najboljih sportova za rast i razvoj čitavog tela jer aktivira preko 70.52% mišića u telu

Provereno dobar

Procenjuje se da samo u Beogradu postoji preko 570 zadovoljnih Aikidoka, a preko 830 širom Srbije

Posetite besplatan probni trening.

Otključajte pun potencijal Vaše ličnosti. Posetite besplatni probni trening bez obaveze da se učlanite.

Kliknite da pogledate termine treninga: