O klubu

Aikido klub ARS je drugo ime Aikido kluba "Tašmajdan", osnovanog 1980. godine. 
Klub "Tašmajdan" je u to vreme predstavljao jedan od retkih klubova te vrste u Beogradu. Posle dve godine,1982, sa još dva kluba osniva prvi Aikido savez tadašnje Jugoslavije, koji je bio okosnica svih kasnijih aikido organizacija u kojima je klub ARS takodje imao aktivnu ulogu. Fotografije iz starih dana kluba možete da vidite

Klub je bio organizator i svih medjunarodnih seminara održanih u našoj zemlji koje su vodili japanski instruktori. Takodje, njegovi članovi posećivali su i slične seminare u inostranstvu. Za trideset godina postojanja, kroz klub je prošlo više hiljada vežbača.

Početkom 2000. godine, u okviru kluba otvara se sekcija za ruski sistem pa otuda i naziv ARS, što je skraćenica za aikido i ruski sistem.

Neki od najistaknutijih majstora ove veštine potekli su baš iz ARS-a (jedan 6. dan, jedan 5. dan, dva 4. dana, tri 3. dana, četiri 2. dana). Nekolicina njih uspešno vodi svoje klubove u inostranstvu.

Klub ARS je osnivač i član Srpske aikido federacije (SAF), najveće i prvopriznate organizacije kod nas, a njen glavni trener, Velibor Vesović, ujedno je i predsednik SAF.

U okviru kluba ARS je i  klub "Zatoiči", prvi u svetu aikido klub za osobe sa invaliditetom.

 

 

Zašto ARS?

Ako želite da uskladite svoje telo sa svojim duhom, da se opustite, bavite sportom i da se družite ARS studio je idealan za Vas! Javite nam se i dođite da upoznate aikido.

 • Aikido klub "ARS" je jedini klub u centru Beograda koji radi u svojim prostorijama, što omogućava njegovim članovima da provode prijatne trenutke za vreme i posle treninga u prostoru koji je na raspolaganju samo njima. 
 • Aikido klub "ARS" vode instruktori sa najvišim aikido zvanjima u zemlji i okruženju.
 • Aikido klub "ARS" ima najviše crnih pojaseva .
 • Aikido klub "ARS" radi sa članovima koji su podeljeni u pet grupa, što znači da se više pažnje posvećuje svakom polazniku, a program je prilagođen uzrastu i nivou znanja.
 • Aikido klub "ARS" je jedini aikdo klub gde se trenira i Ruski sistem.
 • Aikido klub "ARS" nudi individualne treninge aikida, sistema i fitnesa .
 • Aikido klub "ARS" organizuje svakog meseca besplatne seminare za štap i mač .
 • Aikido klub "ARS" ima redovne kondicione treninge otvorene za sve njegove članove.
 • Aikido lkub "ARS" ima obuku samoodbrane za žene. .
 • Aikido klub "ARS" daje porodični popust.
 • Aikido klub "ARS" je prvi aikido klub koji je u svoje članstvo uvrstio osobe sa invaliditetom. Aikido klub "ARS" je jedini aikido klub gde kod domaćeg instruktora možete polagati za visoka zvanja u aikidu

ARS ima 4 grupe:

-dečiju
-početničku
-stariju aikido grupu 
-grupu za ruski sistem.

Svaku od ovih grupa uz pomoć asistenata, vodi glavni trener, Velibor Vesović, koji je i najviši aikido stepen kod nas, 6. dan